Nőgyógyászat

figyelemjelTisztelt Hölgyek, Kedves Pácienseim!

Ezúton értesítem Önöket, hogy a csütörtöki magán nőgyógyászati rendelésem kezdési időpontja módosul.

2023. augusztus 17-től, csütörtökönként a rendelés kezdési ideje 16:30 lesz. A többi napon a rendelési idő változatlan!

Megértésüket köszönöm!

 

Tisztelettel és üdvözlettel: Dr. Páczi Antal


Nőgyógyászati magánrendelés Monorierdőn!

Rendelés helye: Monorierdő, Akácfa u. 13.

Rendelés ideje: kedden: 16:15 – 20:00 óráig, szerdán: 17:30 – 20:00 óráig, és esetenként csütörtökön

Bejelentkezés: időpont foglalás online, itt!

HA MÉGSEM TUD A VIZSGÁLATON MEGJELENNI, KÉREM, MONDJA LE AZ ELŐJEGYZÉST (az e-mailes visszajelzés végén lévő linkre kattintva), HOGY MÁSOK IS JELENTKEZHESSENEK!

KÖSZÖNÖM MEGÉRTÉSÉT!

 

Szolgáltatások:

Nőgyógyászati szakkifejezések és Tudástár oldalaimon további segítséget, gyors választ kaphat néhány apróbb kérdésére, a teljesség igénye nélkül. Ha úgy érzi, mélyebb problémával áll szemben, kérem, keressen bátran!

 

Dióhéjban a nőgyógyászati és terhességi ultrahang vizsgálatokról

Az ultrahang a hanghullámok bizonyos hullámhosszú tartománya, amelyet az emberi hallás nem érzékel. Segítségével lehetővé válik a test bizonyos részeinek kétdimenziós, képi ábrázolására, akár mozgás közben is, valamint a folyadékok áramlási tulajdonságainak (elsősorban a sebességének) mérésére.

A radiológiai vizsgálatok közül a legkíméletesebb, káros hatással nem járó vizsgálat az ultrahang vizsgálat. Az ultrahang vizsgálat az egyik legmodernebb orvosi eljárás, mellyel szervi, működési problémák fedezhetők fel.

  • hasi ultrahang

Kismedencei panaszok esetén szűrővizsgálat javasolt. Kismedencei panaszokat okozhat akár a hideg időjárás. Az ultrahang gyors és megbízható eljárás korábbi petefészek ciszta, felfázás, méhnyálkahártya eltérés, PCO problémák esetén is.
A hasi ultrahang vizsgálat olyan képalkotó eljárás, melynek során a hasüregi és kismedencei szerveket vizsgálják. A hasi ultrahang a máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép és vesék, a kismedencei ultrahang pedig a húgyhólyag, a méh, és a petefészkek vizsgálatát jelenti.
Rendszerint hasi fájdalmak okát keresik vele, de epe- és vesekövek, húgyúti kövek, a különböző szervek megnagyobbodása, szerkezeti eltérései is kimutathatók ultrahang vizsgálattal. Daganatos betegségek, azok májáttétei, hasüregi folyadék- vagy gennygyülemek, vérzések is diagnosztizálhatók az ultrahang segítségével.

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat előtt 6 órával nem szabad enni, és inni is csak szénsavmentes vizet javasolt. A húgyhólyag teltsége fontos a kismedencei ultrahang megítélésében.

  • hüvelyi ultrahang

Transvaginalis, kismedencei ultrahang vizsgálat
Az ultrahang vizsgálat ezen fajtája a méhnyak és méhtest, a nyálkahártya, a petevezetők és petefészkek pontos,  részletgazdag megjelenítését célzó vizsgálat. Az ultrahang során a hüvelybe vezetett eszköz nem okoz nagyobb kellemetlenséget egy hagyományos nőgyógyászati vizsgálatnál, az ultrahang vizsgálat a női belső ivarszervek alaki és szerkezetbeli eltérései ismerhetők fel. A női ciklus szakaszainak jellegzetességei mellett gyulladások, ciszták, jó- és rosszindulatú méh- és petefészek elváltozások diagnosztizálhatók. A higiénia és a fájdalommentesség érdekében a vizsgálófejre gumi óvszert húzunk.

Az ultrahang vizsgálat előkészítést nem igényel, előtte a húgyhólyagot ki kell üríteni .

***

Dr. Páczi Antal szülész-nőgyógyász
Dr. Páczi Antal szülész-nőgyógyász
SonoaceR3 ultrahang készülék
SonoaceR3 ultrahang készülék
hüvelyi ultrahang, vizsgálat (illusztráció)
hüvelyi ultrahang, vizsgálat (illusztráció)
méhnyak szűrés, vizsgálat (illusztráció)
méhnyak szűrés, vizsgálat (illusztráció)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!